Deutsches Rechtswörterbuch (DRW): Stierfleisch

Stierfleisch

, n.

automatisch generierte Links zu anderen historischen Wörterbüchern:
Fleisch vom Stier 
  • die fleischschetzer sondt schwerren, ... rindtfleisch, stierfleisch, zyttrinder- und kuͤfleisch ... und alles fleisch, wie das mag gnempt werden, zeschetzen nach dem je jm zytt dasselbig wol werdt ist
    Anf. 16. Jh. LuzernSTQ. IV 166
  • dise vier man sond alles fleisch, so gemetzget wirt, jn der metzig, vor unnd ee das zů banck ghowen, schetzen, und namlich ochsen fleisch, stier fleisch, kuͤfleisch jedes sonderlich umb ein gelt, so das wärtt ist, das sige jedes pfundt fleisch umb v, umb vj, umb vij und uff das höcht mb acht angster das best ochsenfleisch, nach gstalt und gelegenheit der zitt, und das thůn und schetzen by jren eiden
    1559 LuzernSTQ. IV 500